Welcome to Buxoro davlat universiteti rasmiy web sayti   Click to listen highlighted text! Welcome to Buxoro davlat universiteti rasmiy web sayti Powered By GSpeech
  • E`lonlar
  • Eng ko`p o`qilgan

Barcha e`lonlar

Alisher Navoiy tavalludining 573 yiligi bag`ishlangan adabiy-badiiy kecha


2014 yil 7 fevral
kuni Buxoro davlat universiteti katta yig`ingohida buyuk mutafakkir, davlat va jamoat arbobi, o`zbek mumtoz adabiyotining XV asrgacha bo`lgan tarixiy taraqqiyotiga yakun yasab, uni yanada yuqori pog`onaga ko`targan ulug` iste’dod sohibi, mutafakkir Alisher Navoiy  tavalludining 573 yiligi bag`ishlangan  adabiy-badiiy kecha o`tkazildi.

 

Ulug`  shoirning ijodiy faoliyati bilan jahon adabiyotining yirik namoyandalari safidan faxrli o`rin egallaganligi, asarlarida hamma davrlar uchun beistisno ulkan ahamiyatga molik yuksak insonparvarlik g`oyalarni katta san’atkorlik bilan tarannum etgan shoirning hayoti va ijodi haqida navoiyshunos olim Sh. Hayitov  ma’ruza qildi. Shundan so`ng Filologiya fakulteti 2-bosqich talabalari  Alisher Navoiy g`azallari, asarlari asosida tayyorlagan sahna ko`rinishlari namoyish qilishdi.

Ulug`  o`zbek shoiri, mutafakkiri va davlat arbobi, G`arbda chig`atoy adabiyotining buyuk vakili deb qaralgan, Sharqda “Nizomi millati va d-din” (din va millatning nizomi) unvoni bilan ulug`langan ALIShER NAVOIY tavalludining 573 yilligi munosabati bilan 2014 yil 9 fevral kuni  BuxDU Talabalar turar joyida tadbir o`tkazildi. Tadbirda navoiyshunos olima, filologiya fanlari nomzodi, dosent M. B. Rajabova ma’ruza qilib, ulug` shoirning  asarlarida hamma davrlar uchun beistisno ulkan ahamiyatga molik yuksak insonparvarlik g`oyalari tarannum  qilinganligini, shoir o`z davri ijtimoiy tafakkuri darajasidan yuqori ko`tarilib, ona tilidagi adabiyotni jahon miqyosiga olib chiqqan so`z san’atkori ekanligi  haqida so`zlab berdi.

Top
BuxDU ATM tomonidan ishlab chiqildi.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…